Cum aleg piatra pentru fatade, socluri sau garduri

            In cazul acestor suprafete cea mai des utilizata este caramida aparenta, fatadele fiind elemente cheie in estetica si in termoizolarea unei constructii, indeplinind si roluri de protectie si izolare termica. Pentru placarea fatadei se realizeaza cu panourile termoizolante cu rol de termosistem imitatie caramida sau imitatie piatra, sau cu panelurile si placi standardizate cu finisaje spectaculoase. Alegerea acestui tip de caramida aparenta este libera in functie de fiecare proiect in parte. In cazul proiectelor publice / de mari dimeniuni pe fatada se poate placa cu panouri imitatie caramida cu grosimea de 2 cm, asta cu conditia in care peretele a fost termoizolant inainte cu polistiren sau cu vata minerala cu grosimea de 10 cm. Avantajul acestei fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut.

            Placarea cu paneluri IZOTECH are avantajul esteticii si al usurintei montajului rapid/facil. Panelurile au dimensiuni de 125 x 60 cm si sunt realizate din polistiren extrudat cu grosimea de 2 cm pe care este injectata caramida aparenta sau piatra decorativa. Placa astfel formata se lipeste folosind tehnologia “prin pieptanare”, la fel ca o placa obisnuita.
Adezivul folosit este din categoria celor elastici, cu aderenta C1. 

               Placarea cu panouri termoizolante de caramida aparenta este cea mai rapida si mai eficienta placare existenta in acest moment in lume. Totodata termoizoleaza si decoreaza peretele dintr-o singura aplicare. Efectele sunt potentate de finisajele speciale, cel mai des fiind ales finisajul antichizat. Montajul se face similar cu placile de dimensiuni obisnuite cu rost.
Fatadele placate cu placi de termosistem cu dimensiunea de 100 x 50 x 10 cm ofera un transfer energetic de 1.6 grade in 24 de ore pe o marja de temperaturi cumprinse intre -20 grade Celsius si + 25 grade Celsius. Se monteaza doar cu rosturi, folosind chituri cu caracteristici de absorbtie redusa de apa, pentru chituirea intre placile de termosistem.

Pentru placari interioare se pot folosi toate modelele de panouri caramida aparenta sau panouri imitatie piatra care au destinatia initiala, placarea exterioarelor.